פסיכולוגיית הכסף

אני רוצה לשתף אותך בסיטואציה מסויימת

נניח ואתה נכנס לחדר כושר וצועק בקול: "אני מקדיש את חיי לכושר ואורח חיים בריא", אני מנחש שהיית מקבל הרבה יחס של כבוד ואולי אפילו מחיאות כפיים סוערות. אבל אם תיכנס לאותו חדר ותצעק בקול: "אני מקדיש את חיי ליצירת כמה שיותר כסף שאוכל", איך נראה לך שעכשיו יגיבו הנוכחים? וואו הבחור הזה חמדן כל כך! מי הוא חושב שהוא?! כסף זה לא הכל בחיים!

בדיוק כמו שנולדנו ואימצנו רעיונות תרבותיים על יופי, הגינות, והצלחה, רבים מאיתנו מאמצים גם את המיתוסים התרבותיים סביב כסף. לרוב אנחנו רואים כסף דרך אמונות שקריות, מיתוסים, מחשבות השליליות ורעיונות שגויים.

הנה כמה דוגמאות לאמירות או אמונות שליליות (מגבילות) לגבי כסף:

  • כסף לא גדל על העצים.
  • מה אני רוטשילד?
  • צריך לעבוד קשה בשביל כסף.
  • כדי להרוויח כסף, אתה חייב לקחת סיכונים גדולים.
  • אתה צריך להיות במקצועות מסוימים לעשות הרבה כסף.
  • מרבה נכסים מרבה דאגה.
  • עשירים הם חמדנים.
  • העשירים הם קמצנים ובגלל זה יש להם כסף.
  • כשאתה מטפס בסולם ההצלחה, אתה צריך לדרוך על אחרים בדרך למעלה.
  • אי אפשר שכולם יהיו עשירים, כשאחד זוכה, השני בוכה.

נשמע מוכר? מזדהה עם כמה מהמשפטים האלו? אז בוא ננסה להבין מאיפה זה בא…

 

האם חשבת פעם לעומק מהו המקור של המושג מחסור?

כל כך הרבה אנשים בישראל ובעולם נמצאים במצב של הישרדות מתמשכת בניסיון לגמור את החודש, לנסות לסגור את המינוס ולשלם חשבונות בזמן. הם עובדים קשה, אפילו קשה מאוד, עשרים וארבע שעות ביממה, בעבודות שהם אינם אוהבים ואותו הקרב חוזר על עצמו מידי חודש בחודשו.

האם זה חייב להיות כך? ממש לא! וכבר ישנן המון דוגמאות בימינו על אנשים שעשו זאת אחרת.

אז אם כן, מהו המקור למאבק ההישרדות המתמשך הזה? מהו הבסיס לתחושת המחסור בכסף?

ברבות השנים יצרנו מערכת יחסים שלילית מאוד עם כסף אשר מונעת מאיתנו להגיע לעצמאות ורווחה כלכלית.

הבעיה היא שבמקור, אותה מערכת יחסים היא לא ממש שלנו! גדלנו לתוך מערכת היחסים הזו בלי שאף אחד שאל אותנו אם היא מתאימה לנו, קיבלנו אותה בירושה מההורים או מהסביבה הקרובה שלנו.

אז אם כן מה הבסיס האמיתי? מאיפה זה נובע?

בוא נחזור אלפי שנים אחורה בו בני האדם חיו בהישרדות מתמדת כדי למצוא מזון ומקלט בדיוק כמו החיות אשר בטבע. הבעיה היא שאותם אינסטנקטים חייתיים מנוגדים לפעולות שיוצרות בימינו הצלחה.

בעבר הייתה תחרות על מזון, קרקעות ומשאבים, זה היה עניין של הישרדות, עניין של חיים ומוות.  כך הוטמעה בנו האמונה שהצלחה זה "משחק סכום אפס",  כאשר האחד מנצח, האחר חייב להפסיד.

אותה אמונה מעוותת, היא למעשה גרמה לתפיסת המחסור הרווחת בעולם כיום. תפיסה זו סותרת לחלוטין את חוקי הבריאה ואת השפע האינסופי שקיים ביקום שלנו.

אבל מעטים האנשים שהטילו ספק באמונה הזו, שעצרו לרגע ושאלו אם אפשר גם אחרת. האמונה הזו מושרשת בנו כל כך חזק עד כדי כך בהיא ממש טבועה בDNA שלנו.

אז האם יש לנו תקווה? ברור! האם אפשר גם אחרת? בהחלט!

זו לא אשמתינו אבל זה תלוי אך ורק בנו! ביכולת וברצון שלנו לשנות את תפיסת העולם שלנו ביחס לכסף.

ברגע שנשנה את התפיסה והאמונה המגבילה שלנו לגבי כסף בפרט ולגבי רעיון המחסור בכלל, רק אז נוכל ליצור פריצת דרך אמיתית בחיים שלנו ונוכל לחיות בחופש כלכלי.

אז איך ניפטר מהמחסור ונתחיל להינות משפע?

הכל מתחיל בראש! קודם כל עלינו להיות מודעים לאותן תפיסות שגויות, אמונות מגבילות, שקרים ומיתוסים שיש לנו לגבי כסף. עלינו להתאמת פנים מול פנים עם אותן אמונות מגבילות ולבדוק לעומק איזה אמונות, פחדים או חרדות מעכבים אותנו בדרך ליצירת שפע וחופש כלכלי.

אבל זה לא כזה פשוט..ולמה? כי אנחנו מתעסקים פה עם משהו "בלתי נראה" וכאשר זה המצב, אז במוח שלנו נוצר אוטומטית מין בלבול וחוסר הבנה, כי אין לנו תמונה חזותית, אין לנו תבנית מוגדרת שנוכל להתמקד בה, ובדרך כלל כאשר המוח נמצא במצב כזה הוא נכבה, הוא לא מצליח להכיל את חוסר הבהירות וגורם לנו מיד לזנוח את המחשבה המעורפלת ועובר לחשוב על משהו ויזואלי ותבניתי משהו שנוכל להיות מודעים אליו.

הדבר הראשון שצריך לעשות בדרך ליצירת שפע, זה לעשות "ריסטארט" או תכנות מחדש. אתה הולך לפטר את האמונות המגבילות שלך, כדי שתוכל להתחיל לבנות את החופש הכלכלי שלך על בסיס חלק ונקי עם יסודות חזקים! הרי אי אפשר להתחיל לבנות בניין מקומה שניה…לא מדובר פה רק על שכנוע עצמי אלא על תכנות מחדש של המציאות, על המודעות לעושר שתהיה המצב הטבעי שלך, ברירת המחדל.

ובשביל לבצע את זה אתה חייב להתחיל להאמין! זה לא משנה אם אתה אדם דתי או חילוני, תאמין שמגיע לך דברים טובים יותר, תאמין שאתה יכול להשיג כל מה שתרצה, הטבע אינו יודע מה זה כישלון או אמונות מגבילות, מבחינתו אין שום מחסור. היקום מבקש להשיג עבורך כל מה שאתה רוצה, הטבע ידידותי לתוכניותך, הכל מיועד לך באופן טבעי ועליך רק להחליט כי הדבר נכון.

בספר "מדע העושר" כותב המחבר וואלאס די. ווטלס: "הטבע הנו מאגר בלתי נדלה של עושר; ההיצע לעולם לא ייגמר", "קיים עושר במידה מספקת לכולם" אנחנו מוקפים בשפע ולראיה הביטו בטבע ותראו כמה שפע יש בעולם. מתי לאחרונה עצרתם להסתכל על השקיעה? השמיים, העננים? מתי חשבתם לאחרונה על כל צורות החיים השונות? העולם מלא באנרגיה יצירתית, והיא מייצרת ללא הרף צורות נוספות. היקום לא יניח לטבע להישאר ללא הטוב.

לפני שנדבר על הדבר השני שעליך לעשות אני רוצה שתסתכל לרגע סביבך על כל החפצים בחדר. המחשב בו אתה קורא כרגע את המאמר הזה, הטוסטר, השולחן, הטלויזיה, הסמארטפון שלך, איפה נראה לך שדברים אלה נולדו אם לא במחשבה של מישהו, בהבזק של רעיון שעלה למישהו.

הדבר השני שאני רוצה שתבין ותיישם זה שהאדם הוא מרכז חשיבה והוא מסוגל לברוא מחשבה. כל הצורות שהאדם מייצר בידיו חייבות תחילה להתקיים במחשבתו. לא ניתן לעצב צורה אלא אם כן חשבנו עליה תחילה.

שפע מתחיל במחשבות שלך. עושר הוא מצב שבתודעה!

הרי לא היינו נהנים היום מכל הדברים שנראים לנו כמובנים מאליו אם הם לא היו עולים במחשבה ובמודעות של מישהו. האחים רייט חשבו על המטוס, אלכסנדר גרהם בל חשב על העברת קול האדם על גבי חוטי מתכת ויצר את הטלפון. ההמצאות האלו או יותר נכון הידע שהביא להמצאות האלה היה כאן תמיד. בדיוק כמו האנרגיות השונות בטבע כמו חום וחשמל גם אנרגיית הידע נמצאת סביבנו בכל מקום ובכל זמן. אבל נדרש אדם שיקבץ את הידע הזה אל תוך תבניות חשיבה שיולידו רעיון שהתפתח למה שאנו קוראים מודעות, לפני שנוכל לקבל תועלת מכך.

הפנימיות שלנו יצירתית בטירוף ויש בנו את היכולת ליצור מציאות! זה הכרחי שתתחיל לחשוב. במילים אחרות אתה חייב לפתוח את הראש לזרם של אנרגית המחשבות שייצור תמונה או מודעות של שפע במוח שלך תתחיל מלחיות עכשיו את המציאות העתידית, תחשוב איך זה מרגיש? מי יהיה סביבך? מה תגיד ולמי? ככול שתתמיד תנסה לראות את התמונה באופן מדוייק כמה שיותר ולהוסיף לה עוד ועוד פרטים. להיות כבר כאילו שאתם שם…

לסיכום

אם אתה באמת רוצה ליצור שפע ולהיכנס לעולם העושר, עליך לרענן את החשיבה שלך לגבי כסף, לפטר את כל האמונות המגבילות ולהתעמת מולן, ליצור לעצמך בראש מציאות חדשה ולהיפתח לעולם המחשבה והיצירה. ליקום יש שפע בלתי נלאה וזה רק עניין של החלטה להיות חלק ממנו.

מדוע להשקיע איתנו?

שותפות

שקיפות מלאה

ליווי מותאם אישית

בטחונות למשקיע

שירותי מעטפת מקצועיים

ניסיון